top of page
  • Writer's pictureillo wood

Noderīgi padomi, bērnam atbilstošas vides iekārtošanai, ja nav Pikleres trijstūris

Kāpelējot, rāpojot, un izpētot pasauli!

Tā ir bērna dabiskā vēlme, un Little Peak trijstūris ir viens no spēcīgākajiem rīkiem, kas to veicina. Šis koka konstruktors, ko izstrādājusi ungāru ārste un bērnu attīstības speciāliste Dr. Emmi Pikler, ir kāpšanas un pārvietošanās brīvības avots mazajiem piedzīvojumu meklētājiem.


Kas ir Little Peak trijstūris? (izstrādāts iedvesmojoties no Pikleres trijstūra)

  • Little Peak trijstūris (uzlabots Pikleres Trijstūris) ir dažādos leņķos saliekams slīps koka konstruktors ar koka stieņiem katrā pusē. Tas ir paredzēts bērniem vecumā no 8 mēnešiem līdz 5 gadiem un sniedz nebeidzamas iespējas bērnam iemācīties no mazotnes būvēt savu asociatīvo atmiņu un pielietot to dzīvē.

Emmija Piklere uzskatīja, ka jāatbalsta bērna dabiskā vēlme kustēties un mācīties, un jārada labvēlīgi apstākļi. Bērnam ir nepieciešami priekšmeti uz kuriem viņi var uzrāpties, caur kuriem izrāpot, kuros ielīst iekšā un kuros viņi var paslēpties.


Kāpelējot un rāpelējot ar Little Peak trijstūri, bērni attīsta:

  • Fiziskās prasmes: Rāpšanās, šļūkšanas un šūpošanās koordinācija.

  • Loģisko domāšanu: Kā izrāpties, kā pārrāpties, kā noturēt līdzsvaru un kā pievarēt šķēršļus.

  • Muskuļu spēku un ticību savai varēšanai.


Šis video sižets tapis sadarbībā ar "Māmiņu Klubs"

Cieņpilna audzināšana katram bērnam!



Kā izmantot Little Peak trijstūri?

  • Nolieciet to istabā un ļaujiet bērnam pašam to izpētīt, saprast un sajust savu varēšanu.

  • Esiet tuvumā, bet neaiztieciet bērnu. Viņi uzrāpjas tik augstu, cik viņiem nav bail, un uzliek kāju tikai uz tā pakāpiena, par kuru jūtas droši.

  • Sniedziet bērnam skaidru informāciju par pamata iespējam. Ķermenis un saprāts ir viens vesels, kā baterija un elektrība. Jums vienkārši jādod bērnam skaidras un saprotamas norādes un viņš to izdarīs patstāvīgi, iemācoties domāt un risināt.

  • Atbalstiet patstāvīgu spēlēšanos un izpēti. Bērni dara tikai to, ko spēj, ko ir iemācījušies, izmantojot savu asociatīvo atmiņu, bērni neriskē.


Mūsu Little Peak trijstūris (līdzīgi kā Pikleres trijstūris) ir ne tikai fiziskas attīstības rīks, bet arī avots radošām spēlēm, patstāvībai un personīgās pārliecības izaugsmei. To var pārvērst par zviedru sienu, māju, slidkalniņu.


Drošība ir galvenais: Pirms iegādājaties cita ražotāja Pikleres trijstūri, pārliecinieties, ka tas ir stabilas konstrukcijas, ar noapaļotiem stūriem un pareizi nostiprinātām skrūvēm. Pārliecinieties arī ka izstrādājums ir atbilstošs bērnu rotaļlietu EN standartiem


Iepazīstieties ar šo fascinējošo rīku un ļaujiet bērniem izpētīt pasauli.


117 views1 comment
bottom of page