top of page
  • Writer's pictureillo wood

5 kļūdas kuras tiek pieļautas iegādājoties bērnu mēbeles. Svarīga ir pareiza bērnu mēbeļu izvēle.

Iegādājoties bērnu mēbeles ir svarīgi ņemt vērā dažādas lietas lai izvairītos no kļūdām, kas varētu būt gan finansiāli dārgas, gan arī ietekmēt bērna drošību un ērtības.

Šeit ir 5 kļūdas, kuras bieži tiek pieļautas

Koka augošs krēsls un rakstāmgalds mācībām un darbam

  1. Mēbeles tiek izvēlētas bez drošības apsvērumiem: Nereti iegādājas mēbeles, neņemot vērā drošības apsvērumus, piemēram, nepietiekama stabilitāte vai asas malas. Ir svarīgi ņemt vērā drošības aspektus, it īpaši, ja runa ir par bērniem, kuri var būt pakļauti dažādiem traumas riskiem. Bērnu mēbeles būtu jāizvēlas, ņemot vērā attiecīgos drošības standartus un prasības noteiktam bērna vecumam. Piemēram: tām jāatbilst EN standartiem, izgatavotām un apstrādātām no nekaitīgiem, vēlams dabīgiem materiāliem - eļļas, vasks un krāsas uz dabīgās bāzes, kuri ir videi draudzīgi un neizdala kaitīgus formaldehīdus un citas vielas kuras rodas mainoties gaisa temperatūrai telpā.

  2. Ignorējot mēbeļu drošības norādes un montāžas instrukcijas: Bērnu mēbeļu drošība ir atkarīga ne tikai no to kvalitātes, bet arī no pareizas montāžas un lietošanas. Bieži vien cilvēki ignorē montāžas instrukcijas vai nepievērš uzmanību drošības norādēm, kas var radīt bīstamu situāciju bērnam. Piemēram nenostiprinātas pie sienas smagas un augstas mēbeles var uzkrist virsū. Bērni nereti cenšas pa plauktiem vai kumodes atvilktnēm uzrāpties augšā.

  3. Nepiemērota izmēra mēbeļu izvēle: Bērna mēbeles ir jāizvēlas, ņemot vērā lietotāja vecumu un augumu. Bieži vien vecāki iegādājas mēbeles, kas ir vai nu pārāk lielas vai pārāk mazas, kas var būt neērtas bērnam. Bērna augumam atbilstoša augstuma krēsli un galdi, skapji un kumodes kuros bērns var patstāvīgi un brīvi sakārtot mantas, ļaus atvasei būt patstāvīgai.

  4. Izvēloties mēbeles bez ilgtermiņa plānošanas: Bieži iegādājas mēbeles balstoties uz pašreizējām vajadzībām, neņemot vērā ilgtermiņa perspektīvu. Bērns ātri aug un mainās, tāpēc ir svarīgi izvēlēties mēbeles, kas ir piemērotas ne tikai tagadējām vajadzībām, bet arī nākotnes izaugsmei un attīstībai. Lielisks risinājums ir izvēlēties bērnam līdzi augošas mēbeles. Maināmi augstumi vai iespēja tās papildināt ir lielisks ilgtermiņa risinājums.

  5. Neņemot vērā bērna personiskās vajadzības un intereses: Mēbeles bieži tiek iegādātas pēc pieaugušo gaumes un izvēles. Aprunājieties ar savu atvasi un ieklausieties bērna personiskajās vajadzībās un interesēs. Ņemot vērā bērna gaumi un vajadzības, var radīt stimulējošu un komfortablu vidi, kas veicina viņa attīstību un labklājību.


Pareiza bērnu mēbeļu izvēle ir būtiska bērna patstāvībai un pārliecībai.

Bērns aug ātri, un viņu vajadzības un gaumes mainās arī ļoti ātri. Neplānojot mēbeļu nākotni, var rasties nepieciešamība bieži tās mainīt, kas var izrādīties neekonomiski un neērti. Ir svarīgi izvēlēties mēbeles, kas pielāgojas bērna attīstībai un vajadzībām, nodrošinot ilgtermiņa izmantojamību.



60 views0 comments
bottom of page